Τα νέα μου

Άρθρο του Νότη Μηταράκη στην εφημερίδα Αλήθεια

Άρθρο του Νότη Μηταράκη στην εφημερίδα Αλήθεια

Άρθρο του Νότη ΜηταράκηΥποψήφιου Βουλευτή Χίου, στην εφημερίδα "Αλήθεια".

"Την ερχόμενη Κυριακή θα συμμετάσχουμε στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση της χρονιάς. Μετά τις εθνικές εκλογές της 25ηςΙανουαρίου, το παραπλανητικό και τελικά επιζήμιο για τη χώρα δημοψήφισμα, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τώρα όμως όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν μπροστά τους ένα καθαρό πολιτικό πεδίο. Μπορούν να δουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι από τις ανέξοδες υποσχέσεις και τους ανεύθυνους λαϊκισμούς.

Τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατέρρευσαν στους οκτώ μήνες που πέρασαν. Φόρτωσαν τη χώρα και τους πολίτες με νέο μνημόνιο και μέτρα €14 δισ. Αύξησαν τη φορολογία σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στους αγρότες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Έσυραν τη χώρα στα όρια της εξόδου από την Ευρώπη, στις κλειστές τράπεζες και τα capital controls. Αύξησαν το ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Η ελληνική οικονομία κατρακυλά στην ύφεση, επέστρεψε στα ελλείμματα, πάγωσε κάθε επένδυση και η ανεργία διογκώνεται και πάλι. Αλλά δεν είναι μόνον η οικονομία. Σε επτά μήνες τα πράγματα έγιναν χειρότερα στην Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλεια, το Μεταναστευτικό.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας απέδειξε την απειρία και την ανεπάρκειά του. Στην πορεία, απέδειξε την ασυνέπεια και την αναξιοπιστία του. Ειδικά οι νησιώτες θα πληρώσουν πολύ ακριβά το νέο μνημόνιο, που υπέγραψαν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Με την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά που οι ίδιοι πρότειναν, με τις αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό κ.ο.κ.

Και η Χίος θα πληρώσει ακριβά τη χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση. Μέσα σε λίγους μήνες σταμάτησαν όλα τα έργα σε υποδομές και τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα που θα μπορούσαν να τονώσουν την τοπική οικονομία.

Κοιτώντας πίσω, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει πλέον ότι η ψήφος αγανάκτησης όχι μόνο δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα, αλλά τα πολλαπλασίασε. Τώρα πρέπει να πάμε στις κάλπες και να γυρίσουμε την πλάτη στο «παραεμπόριο» της ελπίδας,τις γενικότητες και τις αοριστολογίες. Τους ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

Το στοίχημα της Ελλάδας μπορούν να το κερδίσουν η γνώση, το σχέδιο και η εμπειρία. Μπορούν να το κερδίσουν οι συνεργασίες και οι συναινέσεις. Μπορούν να το κερδίσουν η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων. Προσωπικά αυτό πιστεύω, αυτό έκανα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου και με αυτό το γνώμονα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη Χίο.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη, την ερχόμενη Δευτέρα να έχει διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο που θα μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο. Που θα συμβάλλει:

Πρώτον, στην επανεκκίνηση της διαδικασίας για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Χίου. Το έργο, της επέκτασης του διαδρόμου μπήκε το 2014 στη φάση της υλοποίησης. Από τότε ως σήμερα δεν επετεύχθη καμία πρόοδος στο έργο. Αυτή η ακινησία πρέπει να τελειώνει καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι ένα απαραίτητο βήμα για την ενίσχυση της τοπικής τουριστικής οικονομίας.

Δεύτερον, στην υλοποίηση της επένδυσης στα Κεραμεία. Το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να ενταχθεί εντός του έτους σε καθεστώς Fast Track από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και να σταλεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια πολύ σημαντική επένδυση για τη Χίο αφού θα προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Τρίτον, στην επανεξέταση όλων των έργων που είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο ΕΣΠΑ (ύψους €4 εκ. ευρώ) και απεντάχθηκαν αναίτια την άνοιξη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Αν και ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος μας πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να μην ματαιωθούν οριστικά. Παράλληλα, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού μας από έργα ενταγμένα στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου με σκοπό την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της τοπικής οικονομίας.

Τέταρτον, στη σύσταση, εντός έτους, του ξενόγλωσσου τμήματος για τη ναυτιλία, το οποίο θεσμοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και το οποίο επιχείρησε να το καταργήσει, χωρίς μάλιστα αντισταθμιστικά οφέλη για το νησί, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Πέμπτον, με άμεση εκκίνηση δράσεων από το νέο ΕΣΠΑ για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας του νησιού και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Είναι βαθιά η πεποίθηση μου ότι μόνο με συντονισμένες προσπάθειες θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο των μέτρων και της ύφεσης.

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια αλλά για σκληρή δουλειά.

Χρειάζεται μεγάλη εθνική προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους.

Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου.

Αυτή είναι η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για να πάρει, και πάλι, μπροστά η πραγματική Οικονομία.

Για να πάει μπροστά η Χίος και η Ελλάδα."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση