Τα νέα μου

Θετική αλλά αποσπασματική η έξοδος στις αγορές

Θετική αλλά αποσπασματική η έξοδος στις αγορές

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που εξακολουθεί να δανείζεται τόσο ακριβά» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έκδοσης 5ετούς ομολόγου.

«Μακάρι η Ελλάδα να μπορεί να ξαναπατήσει στα πόδια της, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση» είπε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε: «Είναι μία αποσπασματική ενέργεια η έξοδος στις αγορές, θετική, καλοδεχούμενη, αλλά δε σημαίνει τίποτα για τον Έλληνα πολίτη, δε σημαίνει τίποτα για έναν φορολογούμενο, που τώρα του ήλθε το εκκαθαριστικό εισοδήματος, που αναμένεται να του έλθει σε λίγες εβδομάδες και ο ΕΝΦΙΑ, που υποτίθεται ότι θα είχε καταργηθεί και συνεχίζουμε να πληρώνουμε και να βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία δεν αναπτύσσεται».

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «είναι δεδομένο ότι την 1η Ιανουαρίου του 2015 δεν ήταν μηδενικός ο αριθμός τους, είναι επίσης όμως δεδομένο ότι το στοκ των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μετά την 1/1/2015 είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σήμερα» ενώ στα επικουρικά «με επίσημη απόφαση έχει απαγορευτεί η έκδοση νέων συντάξεων, γιατί στην κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν τον μαθηματικό τύπο, για να εφαρμόσουν τον νόμο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων». «Δε μας έχει πείσει ο κ. Πετρόπουλος (σσ: ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης) ότι υπάρχει σχέδιο ολοκληρωμένο, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις συντάξεις που έχουν στοιβαχθεί» εξήγησε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση