Τα νέα μου

Στα νησιά του Αιγαίου η αγανάκτηση του κόσμου είναι καθολική

Στα νησιά του Αιγαίου η αγανάκτηση του κόσμου είναι καθολική

"Στα νησιά του Αιγαίου η αγανάκτηση του κόσμου είναι καθολική", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 fm", με αφορμή το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιείται από χθες στη Μυτιλήνη.

"Αυτά τα συνέδρια είναι κομματικές προεκλογικές φιέστες πληρωμένες από τον δημόσιο κορβανά", σημείωσε ο κ. Μηταράκης, ενώ σε ό,τι αφορά τη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης παρατήρησε: "Ο κ. Τσίπρας με δική του επιλογή κατάργησε το μόνο ουσιαστικό μέτρο στήριξης της νησιωτικότητας που είχαμε, δηλαδή τον ειδικό νησιωτικό συντελεστή ΦΠΑ. Αυτό ήταν πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης το 2015 και σε λίγους μήνες, στα τέλη Ιουνίου, καταργείται οριστικά και από τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, από τα νησιά, τα οποία πλήττονται αυτή τη στιγμή από τις προσφυγικές ροές που αυξάνονται, ενώ η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις επιπτώσεις της στα νησιά".

Κληθείς να σχολιάσει την κόντρα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση και την πολιτική αντιπαράθεση περί σχέσεων του επιχειρηματία με την ΝΔ ο βουλευτής τόνισε: "Εδώ ισχύει αυτό που λέμε, ότι φωνάζει ο κλέφτης για να τρομάξει ο νοικοκύρης. Διαβάσαμε ότι εν λόγω επιχειρηματίας με τον κ.Τσίπρα ήταν που συναντιόταν συστηματικά κι αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει". Σημείωσε, δε, ότι "σε μία δυτική δημοκρατία, σε μία χώρα δικαίου, προκαλεί τρόμο να διαβάζουμε σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις σχολιασμούς για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, ο οποίος δεν έχει δικαστεί για κανένα αδίκημα, σε ανακοίνωση επίσημη της κυβέρνησης να εμφανίζεται ως δεδομένα ένοχος για οποιοδήποτε αδίκημα".

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση