Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ένα απολύτως μνημονιακό κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ένα απολύτως μνημονιακό κόμμα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ένα απολύτως μνημονιακό κόμμα, που δεν κατάφερε καμία ουσιαστική μεταβολή του προγράμματος, αντιθέτως δέχθηκε και το τρίτο και το αχρείαστο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο είναι μπροστά μας» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Η βελτίωση του προφίλ του ελληνικού χρέους είναι σημαντική, δεν γίνεται όμως πρώτη φορά. Είναι μια παραμετρική αλλαγή στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup, του Νοεμβρίου του 2012. Σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει αυτό το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί στον κόσμο, ότι θα διαγράψει το χρέος και θα σκίσει τα μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Εκτίμησε δε ότι «το κρίσιμο ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια είναι να επανέλθει η ελληνική οικονομία σ' έναν σημαντικά θετικό ρυθμό ανάπτυξης» και πρόσθεσε: «Για να είναι βιώσιμη η παραμονή της χώρας στις αγορές, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε με βαθμούς ελευθερίας και για να μπορέσει να αρχίσει να αυξάνεται πάλι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, το κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να αναπτυχθεί η οικονομία, κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πετύχει καμία χρονιά».

Υπογράμμισε δε ότι «αυτό που μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει πολύ καλύτερα από ένα κόμμα, το οποίο δεν πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία στην πράξη και ουσιαστικά δεν έχει φέρει καμιά νέα επένδυση στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια, είναι να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων».

«Οι ξένοι επενδυτές» επισήμανε «βλέπουν όχι το παρόν αλλά το μέλλον της οικονομίας, την προοπτική. Στα τέλη του 2014 υπήρξε ένα πάγωμα της ψυχολογίας και τα αρνητικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες [..] γιατί η αγορά τότε έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ που ερχόταν κι αυτό πάγωσε την αγορά, τώρα η αγορά βλέπει τη Νέα Δημοκρατία που έρχεται [...] Την επόμενη τετραετία βλέπει η αγορά και μ' αυτή την έννοια η προοπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγεί σε θετική προοπτική την αγορά».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση