Τα νέα μου

Αδιέξοδη η διαδρομή στην Ελλάδα για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ

Αδιέξοδη η διαδρομή στην Ελλάδα για όσους δεν έχουν προσφυγικό προφίλ

 

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM και το δημοσιογράφο, Παναγιώτη Τζένο

Στη λειτουργία του νέου Μητρώου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στο οποίο εφεξής θα πρέπει όλες οι οργανώσεις να υποβάλλουν τα στοιχεία τους , αναφέρθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM και το δημοσιογράφο, Παναγιώτη Τζένο.

«Είναι σημαντικό να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, επισημαίνοντας ότι «γι’ αυτό και θα υπάρχει ένα Μητρώο, πλέον, όχι μόνο των Οργανώσεων, αλλά και των προσώπων που εμπλέκονται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου προανήγγειλε την τοποθέτηση Ειδικού Γραμματέα με αρμοδιότητα τον έλεγχο του Μητρώου των ΜΚΟ τονίζοντας ότι:  «πρέπει να ξέρουν οι αρχές και οι υπάλληλοι των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης ποιοι είναι αυτοί που μπαινοβγαίνουν και τι ρόλο έχουν. Από εκεί και πέρα, ορίζεται Ειδικός Γραμματέας για τον έλεγχο του Μητρώου των ΜΚΟ».

Για τον σκοπό αυτό, ανέφερε ο κ. Μηταράκης, «θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τη λειτουργία του νέου Μητρώου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επανϋποβάλουν τα στοιχεία τους όλες οι Οργανώσεις, καθώς και τα στοιχεία των φυσικών προσώπων τους. Άρα, θα ξέρουμε μέσα στον Φεβρουάριο ποιες είναι οι οργανώσεις και ποια τα πρόσωπα».

«Η πολιτική ταχείας λήψης της απόφασης ασύλου και επιστροφής όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας στέλνει ένα μήνυμα σε αυτούς που βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας και δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, ότι η διαδρομή προς την Αθήνα είναι αδιέξοδη. Η χώρα μας, πλέον, εφαρμόζει διαφορετική μεταναστευτική πολιτική», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Ακούστε εδώ απόσπασμα από τη συνέντευξη

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση