Τα νέα μου

Αναμένουμε από τον κ. Αποστόλου να απαντήσει για όλα τα ζητήματα των μαστιχοπαραγωγών τη Δευτέρα 14/5 στη Βουλή

Αναμένουμε από τον κ. Αποστόλου να απαντήσει για όλα τα ζητήματα των μαστιχοπαραγωγών τη Δευτέρα 14/5 στη Βουλή

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, 18:00 είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί στη Βουλή η επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από τις πυρκαγιές του 2016.

Ο κ. Μηταράκης στις 25 Ιανουαρίου 2018 είχε καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να πληροφορηθεί για το αν έχει γίνει ειδικό αίτημα από τον ΕΛΓΑ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων μαστιχοπαραγωγών από τις πυρκαγιές του 2016. Ζητούσε επίσης να του χορηγηθεί και η σχετική αλληλογραφία μεταξύ ΕΛΓΑ και Επιτροπής, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παράλληλα και συντονισμένα, κατατέθηκε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ερώτηση προς τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για το ίδιο θέμα. Η απάντηση του Επιτρόπου, (6.4.2018) δεν κάνει πουθενά λόγο για ιδιαίτερη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη χιώτικη μαστίχα. Ούτε εξάλλου και η απάντηση του Υπουργείου (15.3.2018) δίνει συγκεκριμένα στοιχεία, πέραν του ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί διαδικασία καθορισμού ευνοϊκότερων όρων και προϋποθέσεων αναφορικά με τους εν δυνάμει δικαιούχους ενίσχυσης». Επειδή λείπουν από την απάντηση τα ζητούμενα έγγραφα, ο κ. Μηταράκης προχώρησε σε κατάθεση επερώτησης βάσει του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής περί μη ικανοποιητικής απάντησης των υπουργών.

Αναμένουμε τον κ. Αποστόλου να τοποθετηθεί σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των αποζημιώσεων των μαστιχοπαραγωγών,με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει βγει η σχετική ΚΥΑ παρά τις τόσες διαβεβαιώσεις που έχουμε κατά καιρούς ακούσει.

Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έχει οριστεί η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση