Τα νέα μου

Είναι άμεση η ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου

Είναι άμεση η ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο:

«Η επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκλείσει στα νησιά τους πρόσφυγες και μετανάστες, αδυνατώντας να επεξεργαστεί αιτήματα ασύλου και να προχωρήσει στο διαχωρισμό τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Δεν μπορεί η Χίος να φιλοξενεί δεκαπλάσιο αριθμό μεταναστών, σε σχέση με τον πληθυσμό της, από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ΒΙΑΛ έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα. Και δεν έχει την δυνατότητα να παράσχει συνθήκες μακροχρόνιας παραμονής.

Είναι άμεση η ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών εκτός Χίου.

Η λύση δεν είναι να στηθούν σκηνές παντού! Χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Ο κίνδυνος να μετατραπεί το νησί μας σε μια νέα Ειδομένη είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να βγει από τη θερινή ραστώνη που βρίσκεται. Οφείλει να σταματήσει να παρακολουθεί ως απλός παρατηρητής τις αντεγκλήσεις μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών και να αναλάβει τις ευθύνες της. Οφείλει να κινητοποιηθεί και να αποφορτίσει άμεσα την κατάσταση που διαμορφώνεται στη νησιωτική Ελλάδα».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση