Υπ. Εργασίας (2019)

Συνάντηση του υφυπουργού Ν. Μηταράκη με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτου κ. Βαγγέλη Αυγουλά

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτου κ. Βαγγέλη Αυγουλά, προκειμένου να συζητήσουν για τις πρωτοβουλίες αλλά και εν γένει τη δράση του Οίκου Ναύτου στη Χίο.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης υπήρξε η πρόθεση που έχει εκφράσει ο Οίκος Ναύτου για την παραχώρηση στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου εξοπλισμού των κλειστών ιατρείων του οργανισμού στο νησί.

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του Οίκου Ναύτου με ιατρό για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, μέχρι να δημιουργηθεί  ειδική γραμματεία για τους ναυτικούς και να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι ναυτικοί της πόλης της Χίου και της περιφέρειας.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν τρόποι για επιπλέον επίδομα σε φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΝ, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, βάσει τόσο εισοδηματικών όσο και λοιπών κοινωνικών κριτηρίων.

Ο υφυπουργός κ. Μηταράκης συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Αυγουλά για τη σημαντική του δράση ενώ τόνισε και πάλι, το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των παραγόντων προκειμένου να επιλύονται χρόνια προβλήματα στο νησί. Ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα με μεγάλη προσοχή και να παρακολουθεί την πορεία τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. 

Αναζήτηση